Voorlichtingsbijeenkomst evacuatie van vee bij overstromingen

5 februari 2024

Met de recente hoge waterstanden in de grote rivieren is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op een mogelijke overstroming en daarbij de evacuatie van mens en dier uit dit gebied.

In 2023 is door VPH Consultancy de Veehouderij Evacuatie Beoordeling (VEB) Viewer ontwikkeld. Veehouders en veiligheidsregio’s krijgen hiermee de beschikking over een voorspellingsmodel wat laat zien hoe een overstroming zich zal kunnen ontwikkelen. De Viewer kan vervolgens helpen om een tijdige beslissing te maken om wel of niet te evacueren.

Deze opdracht is in samenwerking met het Ministerie van Landbouw, de Veiligheidsregio’s Utrecht en Zuid-Holland-Zuid, LTO Nederland en de gemeenten Vijfheerenlanden, Molenlanden en Hardinxveld-Giessendam.

Bijeenkomst

VPH Consultancy organiseert op maandag 26 februari 2024 vanaf 20.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst toont Joris Wijnker van VPH Consultancy de resultaten van het uitgevoerde pilotproject dat is uitgevoerd in de periode oktober 2023 tot eind januari 2024. U kunt tijdens de informatieavond reageren op de VEB Viewer. De reacties nemen we mee in de volgende versie van de VEB Viewer.

De locatie van de bijeenkomst is Zalen- en partycentrum De Til, Breestraat 1 in Giessenburg. Aanmelden kan tot uiterlijk 20 februari per mail naar info@vphc.eu.