Aanvragen ontheffing inrijverbod

18 maart 2024

InformatieDit nieuwsbericht is onderdeel van het project Aanpak sluipverkeer. Kijk voor alle informatie op onze pagina Aanpak sluipverkeer Vianen-Lexmond.

Alle inwoners en ondernemers uit de gemeente Vijfheerenlanden kunnen vanaf nu een ontheffing aanvragen voor de inrijverboden traject Vianen-Lexmond. U ontvangt hier deze week ook een brief over. Heeft u de brief (nog) niet ontvangen? Geen zorgen, alle informatie vindt u ook op onze pagina Aanpak sluipverkeer Vianen-Lexmond.

Ons advies is om de aanvraag voor de ontheffing in ieder geval ruim vóór 27 maart 2024 te doen. De ontheffing is gratis aan te vragen en geldig tot en met 31 december 2027.

Ontheffing aanvragen

Inwoners kunnen de ontheffing eenvoudig digitaal aanvragen met DigiD.
Bent u ondernemer in Vijfheerenlanden? Dan gaat het aanvragen via eHerkenning.

Aanvragen ontheffing inrijverbod (Deze link gaat naar een externe website)

Heeft u hulp nodig bij de digitale aanvraag? 

Wij beseffen dat het voor u lastig kan zijn om ontheffingen aan te vragen. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen? Kijk dan of een familielid of kennis u kan helpen. Kan dit niet? Dan kunt u een afspraak maken met de gemeente. Bel hiervoor naar 088 - 599 7073. Dit telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur en tussen 13.00 - 16.00 uur. U kunt dan kiezen uit een aantal locaties in de gemeente waar u naar toe kunt komen. De afspraken worden ingepland in de week van 4 tot en met 8 maart. Dan vullen we samen met u de aanvraag in. Zorg wel dat u uw identiteitsbewijs en de kenteken(s) van uw voertuig(en) meeneemt. Wilt u ook één kenteken van buiten de gemeente registreren voor een ontheffing? Neem dan ook dit kenteken mee naar de afspraak.

Wilt u de aanvraag liever per post regelen? 

Schrijf dan een brief waarin u de ontheffing aanvraagt. Zet in de brief uw burgerservicenummer en de kenteken(s) die op uw naam zijn geregistreerd. Wilt u ook één kenteken van buiten de gemeente registreren voor een ontheffing? Zorg dat u dit kenteken ook in uw brief noemt. Stuur de aanvraag gratis naar gemeente Vijfheerenlanden o.v.v. sluipverkeer, antwoordnummer 28, 4140 VB Leerdam.