Wie verdient er in 2025 een lintje?

29 april 2024

Iedereen kan iemand anders voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Bijvoorbeeld een vrijwilliger die zich lange tijd elke week inzet voor een stichting of vereniging. Of een werknemer, kunstenaar of wetenschapper die een zeer uitzonderlijke prestatie op zijn of haar werk heeft geleverd. Al deze mensen kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Heeft u iemand op het oog? Dien dan een aanvraag in!

Hoe draagt u iemand voor?

Als u iemand wilt voordragen, dan kan dat bij de burgemeester van de gemeente waar diegene woont. Op onze pagina Koninklijke onderscheiding en op de website van de Kanselarij der Nederlandse orden (Deze link gaat naar een externe website) vindt u alle informatie over Koninklijke onderscheidingen en kunt u een voordracht indienen.

Indienen vóór 1 juli 2024

Wilt u de onderscheiding tijdens de Lintjesregen in 2025 laten uitreiken? Dien de voordracht dan in vóór 1 juli 2024.

Contact

Twijfelt u of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding, heeft u het idee om de Koninklijke onderscheiding tijdens een bijzondere gelegenheid uit te laten reiken, of heeft u andere vragen?

Neem dan contact op met het kabinet:

Zij helpen u graag.