Bijeenkomst Sociale Basis

2 mei 2024

De gemeente Vijfheerenlanden organiseert twee bijeenkomsten over de ‘Sociale Basis’. Tijdens de bijeenkomsten willen we met onze partners, professionals en inwoners in gesprek over de sociale basis in onze gemeente.

Waar en wanneer

  • Donderdag 23 mei 2024, van 15.00 - 17.00 uur in Het Dak, Tiendweg 9A, 4142 EG Leerdam
  • Dinsdag 28 mei 2024, van 19.30 - 21.30 uur in Huis Het Bosch, Nieuwe Rijksweg 6, 4128 BN Lexmond

Sociale basis Vijfheerenlanden

Hoe ziet een sterke sociale basis eruit? Van wie is de sociale basis? En welke rol hebben professionals, inwoners en gemeente hierin?

Binnen de gemeente Vijfheerenlanden is de sociale basis veelvuldig onderwerp van gesprek. In de sociale basis werken inwoners, vrijwilligers en professionals samen aan een breed, laagdrempelig en vrij toegankelijk aanbod van activiteiten en voorzieningen in de buurt.

We gaan als gemeente Vijfheerenlanden voor een stevige sociale basis, voor én met onze professionals en inwoners. Sterke (informele) netwerken, waarin mensen elkaar steunen, bieden veerkracht en vitaliteit om problemen voor te zijn en uitdagingen aan te kunnen. We gebruiken 2024 om de sociale basis te definiëren én om een visie op de sociale basis te ontwikkelen. Dit doen we niet alleen, maar met elkaar.