Jubileumfietstocht 'Verborgen Parels'

5 juni 2024

Alle leden van het college van de gemeente Vijfheerenlanden startklaar om de jubileumfietstocht te fietsen

Het college van Vijfheerenlanden heeft een stuk van de jubileumfietstocht ‘Verborgen Parels’ gefietst. De route is uitgestippeld in het kader van het vijfjarig bestaan van de gemeente. De route loopt via de mooiste plekken tussen de rivieren en gaat langs een aantal minder bekende parels in het gebied, die de moeite waard zijn om dichterbij te bekijken.

Verborgen Parels

Het college fietste onder meer langs het Wiel van Bassa en pauzeerde kort bij de Schaapskooi in Schoonrewoerd. Deze oude schapenstal is het thuis van de Natuur- en Vogelwacht de Vijfheerenlanden (Deze link gaat naar een externe website). Je vindt er tentoonstellingen en streekproducten. Op de route liggen nog 18 andere verborgen parels, zoals de Hoekmolen, natuurgebied Scharperswijk, de Lingedijk en de Polder Bolgerijen.

Trots op onze mooie omgeving

De 54 kilometer lange route is tot stand gekomen dankzij tips van inwoners over hun favoriete plek in de gemeente. "De jubileumroute laat zien waar onze inwoners allemaal trots op zijn", zegt Burgemeester Sjors Fröhlich. “En terecht. Ik ken dit gebied goed, maar het blijft genieten in deze mooie omgeving. De fietsroute is een aanrader voor iedereen, ook als je hier woont.”

Routebeschrijving

De route langs de verborgen parels (Deze link gaat naar een externe website) is een initiatief van de gemeente Vijfheerenlanden en Tussen Lek & Linge. Een routebeschrijving is onder andere te vinden bij de VVV in Leerdam (Kerkstraat 55) en het VVV informatiepunt in Vianen (Voorstraat 97).