Begraafplaatsen – monumenten

11 juni 2024

Binnenkort start de gemeente op de algemene begraafplaatsen met het verwijderen van grafmonumenten. Dit geldt voor graven waarvan het grafrecht niet is verlengd of waarvan afstand is gedaan.

Het is niet bekend op welke begraafplaats we de monumenten als eerste gaan verwijderen. Dit is afhankelijk van de planning en de werkzaamheden op de begraafplaatsen.

Als u het grafrecht van ‘uw’ graf niet verlengd hebt of afstand hebt gedaan van het grafrecht, dan vervalt het grafrecht aan de gemeente. Daardoor wordt de gemeente weer eigenaar van het graf en het grafmonument. Betreffend graf mag dan worden geruimd en ook het grafmonument mag worden verwijderd.

Wilt u het grafmonument van ‘uw’ graf alsnog graag zelf verwijderen of houden? Neemt u dan contact op met de medewerkers van Team Begraven. Bel naar 088 - 599 7000 of stuur een e-mail naar info@vijfheerenlanden.nl.