Het winnende Vijfje van Vijfheerenlanden

5 juli 2024

Op donderdagavond 4 juli 2024 vond in het gemeentehuis in Meerkerk de prijsuitreiking plaats van 't Vijfje, dé lekkernij van Vijfheerenlanden. In de finale namen De Ambachterij, Gijsbert van de Kraats en Perfri Chocolate & Pastry het tegen elkaar op. Voorafgaand aan de raadsvergadering maakte juryvoorzitter en burgemeester Sjors Fröhlich de winnaar bekend.

De winnaar

Bart de Gans van Perfri Chocolate & Pastry werd door de jury uitgeroepen tot winnaar met zijn creatie 't Vijfje. Hij ontwierp een chocoladetablet waarbij de drie voormalige gemeenten van Vijfheerenlanden als puzzelstukken in elkaar passen. Een chocolaatje met het logo van Vijfheerenlanden verbindt de stukken in het midden. De jury prees het product om de smaak en het fraaie uiterlijk. Vooral de vorm, prijs, houdbaarheid en gebruiksgemak maken dit product tot een ideaal cadeau.

Vierkant stuk chocolade met de afbeelding van de gemeentegrenzen in de vorm van een puzzel met het gemeentelogo er los bovenop

Nummers twee en drie

Gijsbert van de Kraats behaalde de tweede plaats en Henrik Wullems van De Ambachterij eindigde op de derde plek. De scores lagen dicht bij elkaar, met slechts negen punten verschil tussen de nummers één en twee. De jury vond de Vijf Heeren koeken van Van de Kraats een van de lekkerste van de avond. Ze waren mooi, uniek en geschikt als cadeau of bij de koffie.
Ook Het Klavertje Vijf van De Ambachterij viel in de smaak bij de juryleden. Ze prezen de textuur en de houdbaarheid van het product.

Het winnende Vijfje van Perfri Chocolate & Pastry zal binnenkort voor iedereen te bestellen zijn. Ook de andere patissiers gaan kijken of zij hun lekkernij in productie nemen, wel onder een andere naam.

Met ‘t heerlijke Vijfje zetten we Vijfheerenlanden nog beter op de kaart!