Rookvrij-tegels bij speelplaatsen

11 juli 2024

Eerder dit jaar legden leerlingen van KBS Floris Radewijnsz uit Leerdam de eerste rookvrij-tegel in een speelplaats in Vijfheerenlanden. Het plaatsen van de tegel heeft een vervolg gekregen bij een elftal andere speelplaatsen.

Opgroeien in een rookvrije omgeving

Met het uitbreiden van het aantal speellocaties met een rookvrije-tegel wil de gemeente nogmaals haar ambitie onderstrepen om te komen tot een rookvrije omgeving.

De tegels moeten zorgen voor bewustwording. ‘Het is van belang dat kinderen kunnen opgroeien in een rookvrije omgeving’, aldus de gemeente. ‘Als kinderen vanaf jongs af minder in aanraking komen met roken, verkleint dat de kans dat ze op latere leeftijd zelf gaan roken. Daarnaast moeten we hen beschermen voor de schadelijke gevolgen van meeroken’.

In de loop van 2024 zal het aantal tegels nog verder worden uitgebreid.