Preventie bij zelfmoord

Mensen die aan zelfmoord denken hebben hier meestal gemengde gevoelens over. Eigenlijk wil vrijwel niemand alleen maar dood. De meeste mensen willen vooral rust, er even niet zijn, ontsnappen aan de moeilijkheden. En vooral: zo niet verder leven.

Bel 0900-0113

Als u zulke gevoelens heeft, dan kunt u 0900-0113 bellen. U krijgt dan een deskundige vrijwilliger aan de lijn. Dit nummer is dag en nacht bereikbaar.
Als u aan zelfmoord denkt, bel dan naar 0900-0113. U kunt er dan met een deskundige vrijwilliger over praten via de telefoon. U kunt ook chatten via www.113.nl (Deze link gaat naar een externe website). Anoniem en vertrouwelijk. Het kan helpen om uw gedachten te delen en het gepieker even te onderbreken. U hoeft slechts uw (zelfverzonnen) naam op te geven.

Kijk op de website www.113.nl (Deze link gaat naar een externe website) voor meer informatie of om te chatten met een deskundige vrijwilliger.

Let op!

De laatste tijd zijn er ernstige ongevallen geweest na het bellen van het verkeerde telefoonnummer 113. Dit telefoonnummer bestaat niet. Het nummer 113 is gereserveerd voor een eventueel Europees noodnummer. De ACM (voorheen OPTA) houdt toezicht op naleving van onder andere de Telecommunicatiewet en geeft geen toestemming voor het gebruik van het nummer 113 als telefoonnummer.