Gebiedsvisie Meerkerk

De gemeente Vijfheerenlanden werkt aan een Gebiedsvisie voor Meerkerk. In de Gebiedsvisie maken we keuzes voor de toekomst van het dorp. Hoe houden we Meerkerk leefbaar bij groei? Moeten er meer huizen bijkomen? Groeien daarmee ook de werkgelegenheid en de voorzieningen? En hoe zorgen we dat hiermee de bereikbaarheid goed blijft?

Van 20 april tot 19 mei 2023 stonden er op verschillende plekken in het dorp gebiedsborden. Het ommetje Meerkerk heeft plaatsgevonden en men kon zijn of haar mening over het dorp en de verschillende locaties geven.

Wij willen u bedanken voor uw deelname en het invullen van de vragenlijst. Alle inbreng is verzameld in een oogstboek. In de commissie RWD van 5 september 2023 staat dit als onderwerp op de agenda.
We gaan nu aan de slag met het vervolg: het dorp in met de contouren voor de visievorming. In oktober organiseren we een dorpsgesprek. U kunt dan reageren op stellingen en met ons in gesprek over uw ideeën voor Meerkerk. Er is een uitnodiging verspreid.

Nota van uitgangspunten Gebiedsvisie Meerkerk

Download de nota van uitgangspunten (PDF, 2.8 MB).

Presentatie gebiedsvisie Meerkerk

Op woensdag 28 februari 2024, om 19.30 uur, is er een presentatie van de concept gebiedsvisie Meerkerk. Op deze avond in Dorpshuis de Linde (Lindestraat 1, Meerkerk) presenteert stedenbouwkundig advies- en ontwerpbureau Spacevalue de concept gebiedsvisie.