Hoef & Haag

Een Nieuw Dorp aan de Lek

Tussen de Lekdijk, de A27, het dorp Hagestein en de Plas Everstein ligt het nieuwe dorp Hoef en Haag.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaars AM en BPD hebben voor Hoef en Haag met de gemeente vastgelegd hoe zij met elkaar omgaan. AM en BPD hebben samen Hoef en Haag CV opgericht, het bedrijf dat de 1800 woningen in Hoef en Haag verder ontwikkelt.

Beeldregieplan

In het beeldregieplan staat de sfeer en uitstraling van het nieuwe dorp. Zowel voor de architectuur als de openbare ruimte. Het beeldregieplan hoort bij het bestemmingsplan.

Ambities

Hoef en Haag is een nieuw duurzaam woongebied dat in fases uitgroeit tot een eigentijds dorp met een breed aanbod aan woningen en voorzieningen. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de toekomstige bewoners. De stedenbouwkundige opzet van Hoef en Haag is geïnspireerd op de lintbebouwing en het dorpse karakter van vestingstadjes langs de Lek.

Kindcentrum Hoef en Haag

De deuren zijn in mei 2022 open gegaan. Er is ruimte voor twee kinderdagopvanggroepen. Daarnaast is er ook buitenschoolse opvang voor de kinderen van de basisschool Het Avontuur. Kijk voor meer informatie op de website van Dichtbij Kinderopvang (Deze link gaat naar een externe website).

Supermarkt

In het hart van Hoef en Haag is op 6 april 2022 PLUS Hoef en Haag geopend. De supermarkt is ruim van opzet, focust op vers en kent een uitgebreid fairtrade en biologisch assortiment.

Meer informatie

Kijk op de website hoefenhaag.nl (Deze link gaat naar een externe website).

Update: februari 2023