Subsidies en leningen

Wilt u meer weten over subsidies en leningen?

Maak dan gebruik van de subsidie- en financieringswijzer van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (Deze link gaat naar een externe website). Deze wijzer helpt u met het vinden van financiële ondersteuning voor uw plannen. Als u aangeeft wie u bent en wat u zoekt krijgt u vervolgens een overzicht met regelingen op maat. Dit is zowel voor particulieren als ondernemers.

Subsidies verduurzamen woning

Overzicht en energiesubsidiewijzer Milieucentraal

Milieu Centraal zet op de pagina Subsidies verduurzamen woning (Deze link gaat naar een externe website) de landelijke, provinciale en gemeentelijke subsidiepotjes op een rij. Met de energiesubsidiewijzer (Deze link gaat naar een externe website) vindt u subsidies en leningen.

Energiebespaarlening Nationaal Warmtefonds

Het Nationaal Warmtefonds (Deze link gaat naar een externe website) biedt verantwoorde en betaalbare financiering (lening) voor de verduurzaming van koopwoningen en Verenigingen van Eigenaars (VvE’s).

Subsidies duurzame energie voor ondernemers

De provincie Utrecht ondersteunt ondernemers met diverse maatregelen zoals advies en subsidies.

Op de website van Energietransitie Utrecht (Deze link gaat naar een externe website) vindt u meer over bijvoorbeeld:

Ook op deze pagina van Ondernemersplein (Deze link gaat naar een externe website) vindt u informatie over subsidies en regelingen die er in de provincie zijn.

Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) (Deze link gaat naar een externe website) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet. Met behulp van deze tegemoetkoming krijgt u als energie-intensieve mkb'er meer ademruimte om uw bedrijfsmodel toekomstbestendig te houden.

De TEK is open tot en met 2 oktober 2023 17.00 uur. U vraagt met terugwerkende kracht aan voor de periode van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023.