Uw bedrijf

Wilt u aan de slag met het verduurzamen van uw bedrijf? De provincie Utrecht ondersteunt ondernemers met diverse maatregelen zoals advies en subsidies.

Op de website van Energietransitie Utrecht (Deze link gaat naar een externe website) vindt u meer over bijvoorbeeld:

Ook op deze pagina van Ondernemersplein (Deze link gaat naar een externe website) vindt u informatie over subsidies en regelingen die er in de provincie zijn.

Ondersteuning vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) (Deze link gaat naar een externe website) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet. Met behulp van deze tegemoetkoming krijgt u als energie-intensieve mkb'er meer adem om uw bedrijfsmodel toekomstbestendig te houden.

De TEK is open tot en met 2 oktober 17.00 uur. U vraagt met terugwerkende kracht aan voor de periode van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023.

Nieuwe regels en wetten Economische Zaken en Klimaat

Meer bedrijven krijgen te maken met de plicht om energie te besparen en te verduurzamen. Wettelijk wordt vastgelegd dat de overheid de versterkingsoperatie in Groningen leidt en er komen nieuwe regels voor het winnen van aardwarmte. Dit zijn een aantal veranderingen van regels en wetten die op 1 juli 2023 zijn ingegaan.

Lees wat dat voor u betekent in het nieuwsbericht Belangrijkste veranderingen per 1 juli 2023 van de Rijksoverheid (Deze link gaat naar een externe website).

Besparen op energie

Bekijk regelingen en tips om energie te besparen op de pagina Energie besparen nu en straks van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (Deze link gaat naar een externe website).