Veilig mailen

E-mails met gevoelige informatie

De gemeente gaat zorgvuldig om met (persoons)gevoelige en/of vertrouwelijke informatie. Wanneer de gemeente u een e-mail stuurt met daarin zulke gegevens, gebruiken we ZIVVER. Hiermee worden e-mails veiliger verstuurd door het gebruik van een versleutelde verbinding en twee factor authenticatie.

Veilig verstuurde e-mail openen

Heeft u een veilige verstuurde e-mail ontvangen van gemeente Vijfheerenlanden? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER.

Wanneer u zo’n e-mail ontvangt moet u een toegangscode of SMS-code invoeren:

  • De toegangscode heeft u vooraf via post, telefoon of persoonlijk ontvangen.
  • De SMS-code wordt gestuurd naar het mobiele telefoonnummer wat bij de gemeente bekend is.
  • U vraagt een eenmalige toegangscode aan die u per e-mail ontvangt.

Reageren op een veilig verstuurde e-mail

U leest het bericht dat veilig verstuurd is op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik op de knop 'Beantwoorden'. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kunt u ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. U verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een notificatie per e-mail.

Geef wijzigingen in uw e-mailadres en telefoonnummer door aan ons

Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer aan uw contactpersoon van de gemeente Vijfheerenlanden doorgeeft. Op deze manier kan de gemeente veilig met u blijven communiceren. Weet u niet meer wie uw contactpersoon is neem dan contact op met de gemeente via het contactformulier (Deze link gaat naar een externe website) of bel naar 088 - 599 7000.

De gemeente gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met uw persoonsgegevens. Om contact met u op te kunnen nemen en voor het versturen van een veilige mail hebben wij, naast uw mailadres ook uw mobiele nummer nodig. Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt en ook niet verstrekt aan andere partijen. Indien gebruik van uw gegevens niet langer nodig is zullen wij deze per omgaande verwijderen.