Vervoer

In Vijfheerenlanden zijn, naast het reguliere openbare vervoer, ook aanvullende vervoersdiensten beschikbaar.

Collectief vervoer

Collectief vervoer is beschikbaar voor iedereen.

Hiervoor hebben we in Vijfheerenlanden, naast het vertrouwde Aanvullende openbaar vervoer vanuit Regiotaxi Utrecht, een nieuw concept: de U-flex.

U-flex is het nieuwe bussen. Een flexibele OV-service waarbij de bus niet volgens een vaste dienstregeling rijdt, maar op bestelling. U boekt uw bus via de TURNN app (bellen kan ook), gaat naar de bushalte en stapt in. U-flexbussen rijden van halte naar halte, volgens de snelst mogelijke route. Als meerdere reizigers tegelijk dezelfde kant op reizen, zitten zij samen in één bus. Kijk op onze pagina U-flex: Bussen op afroep voor meer informatie.

Wmo-vervoer

Inwoners met een ziekte of beperking kunnen in aanmerking komen voor een pas tegen een gereduceerd tarief voor het collectief vervoer van de regiotaxi.

U kunt een pas voor het Wmo-vervoer aanvragen bij het Sociaal Loket.

Met Regiotaxi Utrecht (Deze link gaat naar een externe website) reist u van deur tot, van en naar een opstapplaats of een halte van het openbaar vervoer. Regiotaxi Utrecht is toegankelijk voor iedereen die zelfstandig of met begeleiding kan reizen. Voor de actuele tarieven en andere informatie kunt u terecht op de website, maar ook telefonisch op 088 - 002 5444. Voor het maken van een reservering kunt u naast de website van Regiotaxi Utrecht ook bellen naar 088 - 002 5400.

Een rit mag maximaal 25 kilometer zijn. Hierop zijn twee uitzonderingen, namelijk:

  • Beatrixziekenhuis te Gorinchem
  • St. Antoniusziekenhuis te Nieuwegein

Valys

Wilt u verder dan 25 kilometer reizen dan kunt u Valys gebruiken voor sociaal recreatieve uitstapjes. Dus bijvoorbeeld voor familiebezoek of een dagje uit. U kunt een pas voor de Valys aanvragen als u aan een van de voorwaarden voldoet zoals vermeld bij een van de veel gestelde vragen op de website van Valys (Deze link gaat naar een externe website). Een rit boeken kan online of via 0900 - 96 30.

Plusbus

De rolstoelvriendelijke bus van BindkrachtVHL kunt u gebruiken voor een rit naar een bepaald aantal plaatsen. Dat zijn: Vianen, Hagestein, Everdingen, Zijderveld, Lexmond, Hei- en Boeicop.

Bent u slecht ter been en wilt u graag naar de markt of naar het tuincentrum? Of moet u naar een van de ziekenhuizen in de buurt? Meldt u aan bij BindkrachtVHL (Deze link gaat naar een externe website) 0347 - 374 097, (tussen 9.30 en 11.30 uur). Dan kunt u gebruik maken van deze bus.

Buurtbus