Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Vijfheerenlanden. Veel activiteiten kunnen plaatsvinden dankzij de vele mensen die zich belangeloos voor anderen inzetten.

Vrijwilligerswerk zoeken en vinden

Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk? Bent u een organisatie die op zoek is naar vrijwilligers? Of bent u inwoner van Vijfheerenlanden die wel eens wat burenhulp kan gebruiken?

Dan kunt u terecht op Vijfheerenlandenvoorelkaar.nl (Deze link gaat naar een externe website). Op die site kunt u zich inschrijven en uw oproep plaatsen wat u aanbiedt of zoekt.

Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligers in de gemeente Vijfheerenlanden vallen onder onze vrijwilligersverzekering. Er zijn voorwaarden aan deze aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers. Bijvoorbeeld:

  • U moet eerst uw eigen aansprakelijkheidsverzekering aanspreken. Biedt uw eigen verzekering onvoldoende dekking? Meld u dan bij onze Aansprakelijkheidsverzekering Vrijwilligers.
  • De verzekering is er voor mensen die vanuit Nederland vrijwilligerswerk doen. Dit is georganiseerd werk. U wordt er niet voor betaald. En u doet het werk voor anderen of voor de samenleving. Denk aan mantelzorgers.
  • Vrijwillige brandweerlieden en politiemedewerkers vallen niet onder de verzekering.

Lees meer over de vrijwilligersverzekering op de website van Centraal Beheer (Deze link gaat naar een externe website).

Gratis VOG voor vrijwilligers

Bent u vrijwilliger en werkt u met jongeren onder de 18? Of met kwetsbare personen? U kunt de Verklaring omtrent het gedrag (VOG) gratis krijgen. Kijk voor meer informatie op de website van Dienst Justis (Deze link gaat naar een externe website) of op gratisvog.nl (Deze link gaat naar een externe website).
De gratis VOG is bedoeld tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag in het vrijwilligerswerk.Wil uw organisatie in aanmerking komen voor de regeling? Meld u aan via de website gratisvog.nl (Deze link gaat naar een externe website).