Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Vijfheerenlanden. Veel activiteiten kunnen plaatsvinden dankzij de vele mensen die zich belangeloos voor anderen inzetten. Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk? Bent u een organisatie die op zoek is naar vrijwilligers? Of bent u inwoner van Vijfheerenlanden die wel eens wat burenhulp kan gebruiken?

Meld u dan aan op Vijfheerenlandenvoorelkaar.nl (Deze link gaat naar een externe website).

Vrijwilligersverzekering 

Bent u vrijwilliger in de gemeente Vijfheerenlanden? En maakt u tijdens uw vrijwilligerswerk schade? Dan valt u onder onze vrijwilligersverzekering. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden: 

  • U moet eerst uw eigen aansprakelijkheidsverzekering aanspreken. Biedt uw eigen verzekering onvoldoende dekking? Meld u dan bij de gemeente. 
  • De verzekering is er voor mensen die vanuit Nederland vrijwilligerswerk doen of mantelzorg verlenen. U wordt er niet voor betaald. En u doet het werk voor anderen of voor de samenleving 
  • Vrijwillige brandweerlieden en politiemedewerkers vallen niet onder de verzekering. 

Lees meer over de vrijwilligersverzekering op de website van Centraal Beheer (Deze link gaat naar een externe website). Daar kunt u ook uw schade melden.

Heeft u vragen over de vrijwilligersverzekering? Neem dan contact op met Marianne de Jong via marianne.de.jong@vijfheerenlanden.nl. 

Gratis VOG voor vrijwilligers 

Heeft u als vrijwilliger een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) nodig? U kunt de Verklaring omtrent het gedrag (VOG) gratis krijgen. Kijk voor meer informatie op de website van Dienst Justis (Deze link gaat naar een externe website).

Wilt u als organisatie dat uw vrijwilligers een gratis VOG kunnen aanvragen? Meld uw organisatie dan aan via gratisvog.nl (Deze link gaat naar een externe website).