Expositie ''Bloemen, dieren en landschappen''

Datum: zaterdag 27 april 2024 14.00 - woensdag 9 oktober 2024 16.30. Locatie: Grote Kerk Vianen, Voorstraat 110, 4132 AT Vianen

Adri Dijkhorst exposeert van 27 april tot en met 9 oktober 2024, tijdens openingstijden van de kerk, in de kunsthoek.

Laat u onderdompelen in een betoverende wereld van bloemen, dieren en landschappen, zoals alleen Adri Dijkhorst dit kan vastleggen. Als bezoeker word je meegenomen op een visuele reis vol kleur en emotie.

Het meeste geëxposeerde werk is van de laatste jaren, maar er is ook werk te zien uit zijn beginperiode (vanaf 1985). Dijkhorst woont en werkt, na 40 jaar Utrecht, inmiddels al meer dan 25 jaar in Ameide (gemeente Vijfheerenlanden) aan de rand van de Zouweboezem. Daar legt hij de schoonheid van de natuur op een unieke manier vast. Veel van zijn werk ontstaat dan ook op locatie in de polder of op het water nabij zijn huis. Zijn werk is kleurrijk en kenmerkt zich door een los, stevig en onmiskenbaar handschrift. Zijn composities zijn eenvoudig. Hij weet moeiteloos in zijn schilderijen, grafiek en tekeningen de essentie van zijn onderwerpen te treffen en tot leven te brengen.

Het werk van Dijkhorst krijgt in de kerk een extra lading door de hoge ruimte, prachtige lichtinval en tijdloze sfeer waarin mensen al eeuwen samen komen.

Openingstijden

27 april tot en met 9 oktober alleen op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur en op zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de website van Grote Kerk Vianen (Deze link gaat naar een externe website).