Everdingen

Everdingen is een dijkdorp met karakter. De oude kern met veel kleine huisjes ligt op en tegen de Lekdijk. De nieuwere en nieuwbouwwoningen uit de jaren '60/'70 liggen daar weer tegenaan. Ten westen van het dorp ligt knooppunt Everdingen, een veelbesproken kruising van de rijkswegen A2 en A27.

Foto van Everdingen

Sinds 2014 beschikt het dorp over een eigen dorpswinkel en dorpstuin, waar biologische groenten en fruit worden geteeld. Daarnaast kent Everdingen een actief verenigingsleven met o.a. een voetbalvereniging SC Everstein, tennisvereniging LTV Gouwenes, muziekvereniging Door Eendracht Sterk en de Oranjevereniging.

In de omgeving zijn prachtige wandelingen te maken. De Everdinger en Goilberdingerwaard is een natuurgebied in de uiterwaarden van de Lek. Fort Everdingen is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een verdedigingslinie van 85 kilometer lang en daarmee het grootste rijksmonument van Nederland. Sinds 2021 is de Nieuwe Hollandse Waterlinie aangewezen als Unesco Werelderfgoed. Een rondje om Fort Everdingen is de moeite waard.