Jubileum fietsroute ‘Verborgen Parels’

2024: de gemeente Vijfheerenlanden bestaat 5 jaar! Om dit te vieren is er een speciale fietsroute gemaakt. Dit is een samenwerking tussen de gemeente Vijfheerenlanden en Tussen Lek & Linge.

De route is tot stand gekomen door tips van inwoners over hun favoriete plek in de gemeente. Hierbij een uitnodiging om deze bijzondere plekken via de fiets zelf te beleven. Stap op de fiets en laat je verrassen door al het moois dat onze gemeente te bieden heeft.

Verborgen parels

Deze fietsroute komt langs de iets minder bekende parels in het gebied, maar die zeker de moeite waard zijn eens van dichtbij te bekijken. Bijvoorbeeld natuurgebied Scharperswijk, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Hier vind je het authentieke kavelpatroon, met langgerekte percelen vol met graslanden en grienden. De route komt bijvoorbeeld ook langs de Schaapskooi, een oude schapenstal die het thuis is van de Natuur- en Vogelwacht de Vijfheerenlanden. Andere verborgen parels zijn bijvoorbeeld de Lingedijk, Polder Bolgerijen en de Hoekmolen in Hei- en Boeicop.

Tip: combineer de route ook met de Tussen Lek en Linge route (Deze link gaat naar een externe website), langs de bekende parels in de gemeente.

Bekijk de route

De route Verborgen Parels is te vinden op de website van bezoeklekenlinge.nl (Deze link gaat naar een externe website). Wilt u liever een folder? Deze liggen vanaf 29 april bij de VVV in Vianen en Leerdam. De route is naar wens aan te passen door gebruik te maken van de fietsknooppunten in en rondom het gebied.

Oproep aan horecaondernemers langs de route

Bent u een horecaondernemer en ligt uw onderneming op de route van de fietstocht? Wij zijn op zoek naar ondernemers die het leuk vinden om een aantrekkelijke ‘5 jaar Vijfheerenlanden jubileum aanbieding’ voor 5,55 euro aan te bieden.

Heeft u interesse? Mail dan naar info@bezoeklekenlinge.nl. Uw onderneming kunnen we dan in 2024 uitlichten als tip bij de route op de website van Tussen Lek en Linge.