Verplaatsing kunstwerk Libre

5 februari 2024

Op de rotonde Aimé Bonnastraat/Korte Kerkstraat in Vianen staat het glaskunstwerk Libre. Dit kunstwerk is gemaakt door kunstenares Marinke van Zandwijk en door stichting Strand Links geschonken aan Vianen. De rotonde verandert dit voorjaar in een verkeersplein, zodat verkeer beter van en naar Sluiseiland kan komen.

Verplaatsen kunstwerk

Voor deze werkzaamheden is het nodig het kunstwerk weg te halen. Daarom is besloten het kunstwerk te verplaatsen naar de rotonde Jan Blankenweg/Hoekenstraat, net aan de overkant van het Merwedekanaal. Voordat het kunstwerk daar terug komt, wordt het eerst opgeknapt. De tulpenbollen, die bij de rotonde Aimé Bonnastraat zijn geplant, worden later ook overgebracht naar de rotonde Hoekenstraat. Dit gebeurt in goed overleg met MH Uitvaartverzorging, die de bollen had geplant.