Hey, het is oké

3 juni 2024

Campagne ‘Hey, het is oké’ van start: Met elkaar maken we praten over beginnende mentale klachten onder jongeren normaal.

Op 3 juni 2024, in de Week van de mentale gezondheid, start de landelijke campagne ‘Hey, het is oké’. Samen met onder meer het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil de gemeente Vijfheerenlanden met deze campagne het praten over beginnende mentale klachten onder jongeren normaal maken.

Met veel jongeren in de leeftijd tussen 16 en 25 jaar gaat het goed in Vijfheerenlanden. Maar er is ook een groep die veel last heeft van stress, somberheid of faalangst.

Er komt veel op jongeren af. Naast het ontwikkelen van een eigen identiteit en het (leren) aangaan en onderhouden van sociale contacten, moeten er ook onder andere keuzes worden gemaakt voor opleiding of werk. Ook op jezelf gaan wonen brengt in deze tijd de nodige uitdagingen met zich mee. Tegelijk worden op social media meestal alleen de succesverhalen gedeeld. Hierdoor houden jongeren hun eigen dilemma’s en emoties voor zich.

De campagne ‘Hey, het is oké’ roept op om die emoties niet langer weg te stoppen. Jongeren krijgen duidelijke handvatten die helpen om hierover te praten. Door te praten zullen jongeren zien dat deze emoties voor iedereen bestaan.

De campagne loopt van 3 juni 2024 tot en met 28 juli 2024. Op heyhetisoke.nl kunnen jongeren hulp en handige tips vinden die ze helpen het gesprek te starten.