Opvoedhulp

Heeft u vragen over opvoeden of wilt u ervaringen delen en met andere ouders in contact komen? Dan kunt u hier onder andere voor terecht bij Café Up, het Mamacafé of Home-Start.

Opgroeien in Vijfheerenlanden

Lees hierover meer op onze pagina Opgroeien in Vijfheerenlanden.

Mamacafé Leerdam

Een fijne plek voor (toekomstige) mama's, papa's, oma's, opa's en andere verzorgers om samen te komen en ervaringen te delen. Elke maand worden er afwisselende thema's en onderwerpen besproken. En dit allemaal onder het genot van een kopje koffie of thee.
Iedereen is van harte welkom in de Bibliotheek AanZet van Leerdam!

Datum: elke eerste vrijdag van de maand
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Locatie: Bibliotheek Leerdam
Toegang: gratis | aanmelden niet nodig
Twitter: mamacafeLeerdam (Deze link gaat naar een externe website)

Ouders voor elkaar

Ouders voor Elkaar is een maatjesproject in gemeente Vijfheerenlanden waarbij gescheiden ouders elkaar ondersteunen.

Wanneer een echtscheiding je leven treft, dan kan dat alles flink aan het schudden brengen. Je krijgt zelf veel voor je kiezen en moet tegelijkertijd je kinderen opvangen en ondersteunen. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee!

Ouders voor Elkaar koppelt een - al wat langer - gescheiden ouder aan een ouder die in scheiding ligt of de scheiding korter (of langer) geleden heeft meegemaakt en nog onvoldoende rust ervaart.

Want het kan helpen om contact te hebben iemand die de situatie kent, zelf doorleefd heeft en begrijpt. Een steuntje in de rug, dingen van je af praten, praktische zaken bespreken. Maar ook bij je maatje emoties herkennen, advies vragen over situaties, kwesties rondom de kinderen doorspreken of gewoon even je gal spuien.

Wilt u meer informatie of aanmelden? Kijk dan op de website Ouders voor Elkaar (Deze link gaat naar een externe website) of neem contact op met Ellen Roeland 06 - 1038 5531.

Home-Start (ondersteuning bij gezinnen thuis)

Home-Start is er voor ouders met kinderen tot 18 jaar. De getrainde vrijwilligers bieden een vriendschappelijk contact, staan naast ouders en ondersteunen ouders zodat kleine alledaagse problemen niet uitgroeien tot grote en langdurige problemen. Ook zorgt Home-Start voor meer zelfvertrouwen bij ouders.

Home-Start is gratis voor gezinnen in Vijfheerenlanden. En biedt wekelijks zo’n 2,5 uur bij gezinnen thuis ondersteuning voor maximaal één jaar.

Kunt u wel een steuntje in de rug gebruiken? Bijvoorbeeld omdat u een periode doormaakt die moeilijk is voor u en uw gezin, om uw verhaal kwijt te kunnen, of om tips te ontvangen hoe om te gaan met uw kind(eren)? Neem dan contact op met de coördinator.

Wilt u anderen graag helpen? Bijvoorbeeld omdat u zelf ouder of opvoeder bent en het leuk vindt om uw ervaringen te delen. Meld u aan als vrijwilliger bij Home-Start.

Home-Start is een landelijk programma dat al meer dan 25jaar bestaat. Er zijn goede ervaringen mee. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Home-Start (Deze link gaat naar een externe website).

Contact

Emma Splinter
Coördinator Home-Start Vijfheerenlanden
E-mail: e.splinter@humanitas.nl
Telefoon: 06 - 8201 1283