Opvoedhulp

Heeft u vragen over opvoeden of wilt u ervaringen delen en met andere ouders in contact komen? Dan kunt u hier onder andere voor terecht bij het Mamacafé of Home-Start.

Opgroeien in Vijfheerenlanden

Lees hierover meer op onze pagina Opgroeien in Vijfheerenlanden.

Mamacafé Leerdam

Een fijne plek voor (toekomstige) mama's, papa's, oma's, opa's en andere verzorgers om samen te komen en ervaringen te delen. Elke maand worden er afwisselende thema's en onderwerpen besproken. En dit allemaal onder het genot van een kopje koffie of thee.
Iedereen is van harte welkom in de Noorderberg aan de Noordwal 91 in Leerdam!

Datum: elke eerste vrijdag en derde woensdag van de maand
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Locatie: Noorderberg, Noordwal 91 in Leerdam
Toegang: gratis | aanmelden niet nodig
www.mamacafe-leerdam.nl (Deze link gaat naar een externe website)

Home-Start (ondersteuning bij gezinnen thuis)

Home-Start is er voor ouders met kinderen tot 18 jaar. De getrainde vrijwilligers bieden een vriendschappelijk contact, staan naast ouders en ondersteunen ouders zodat kleine alledaagse problemen niet uitgroeien tot grote en langdurige problemen. Ook zorgt Home-Start voor meer zelfvertrouwen bij ouders.

Home-Start is gratis voor gezinnen in Vijfheerenlanden. En biedt wekelijks zo’n 2,5 uur bij gezinnen thuis ondersteuning voor maximaal één jaar.

Kunt u wel een steuntje in de rug gebruiken? Bijvoorbeeld omdat u een periode doormaakt die moeilijk is voor u en uw gezin, om uw verhaal kwijt te kunnen, of om tips te ontvangen hoe om te gaan met uw kind(eren)? Neem dan contact op met de coördinator.

Wilt u anderen graag helpen? Bijvoorbeeld omdat u zelf ouder of opvoeder bent en het leuk vindt om uw ervaringen te delen. Meld u aan als vrijwilliger bij Home-Start.

Home-Start is een landelijk programma dat al meer dan 25jaar bestaat. Er zijn goede ervaringen mee. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Home-Start (Deze link gaat naar een externe website).

Contact

Emma Splinter
Coördinator Home-Start Vijfheerenlanden
E-mail: e.splinter@humanitas.nl
Telefoon: 06 - 8201 1283