Participatietraject publieke laadpalen

Het participatietraject rondom publieke laadpalen voor elektrische auto’s is afgerond.

In de periode 29 september tot en met 9 november 2023 konden inwoners van gemeente Vijfheerenlanden reageren op de voorgenomen locaties voor circa 240 laadpalen.

Bekijk de geplande locaties (Deze link gaat naar een externe website)

Wat hebben we met de reacties gedaan?

Positieve reacties hebben we gebruikt als extra bevestiging dat de voorkeurslocatie geschikt is. De locaties met een negatief sentiment hebben we nog een keer onder de loep genomen. Aan de hand hiervan zijn een aantal locaties afgekeurd of verplaatst.

Waarom publieke laadpalen

Steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden, zo ook in gemeente Vijfheerenlanden. Daarom is het belangrijk dat er voldoende laadpalen beschikbaar zijn. Heb jij een oprit of garage waar je een eigen laadpunt kunt realiseren? Dan heb je geluk. Maar voor degenen zonder deze mogelijkheid, verzorgt de gemeente laadpalen in de openbare ruimte.

Laadpalen op aanvraag

Dat de locaties van de laadpalen bekend zijn betekend niet automatisch dat alle palen direct worden geplaatst. Een laadpaal wordt pas geplaatst wanneer de gemeente een concreet verzoek van een e-rijder in de buurt van de beoogde laadlocatie ontvangt. Met deze aanpak voorziet de gemeente in de laadbehoefte bij een concrete vraag naar laden. Door vooraf alvast de locatie te bepalen kan de wachttijd bij een concrete vraag naar een laadpaal worden ingekort.

Meer weten?

Bekijk voor meer informatie onze pagina Veel gestelde vragen over Publieke laadpalen.