Bedrijventerreinen

In de gemeente Vijfheerenlanden liggen meerdere bedrijventerreinen die plaats bieden voor de vestiging van onze ondernemers.

Ameide

Een gemengd terrein met circa 25 bedrijven uit de sectoren groothandel, productie, distributie, transport en autohandel. Het bedrijventerrein van ruim 6 hectare bestaat uit De Industrieweg, De Griend en De Zode­slagen en ligt direct naast de dorpskern van Ameide.

Leerdam Nieuw Schaik

Bedrijventerrein Nieuw Schaik is een terrein gelegen ten noorden van Leerdam en is circa 59 hectare groot. sinds 2011 is bedrijventerrein Nieuw Schaik in bezit van het Keurmerk Veilig Ondernemen. De gemeente werkt samen met politie, brandweer en de Bedrijvenkring Leerdam aan een veiliger bedrijventerrein. Gezamenlijk is een veiligheidsplan van maatregelen opgesteld.

Lexmond

Dit terrein ligt aan de Kortenhoevenseweg, net buiten de dorpskern van Lexmond. Op het terrein van 4 hectare zijn 6 bedrijven gevestigd.

Lexmond De Bull

Van Wiggen Beheer BV uit Lexmond is verantwoordelijk voor deze particuliere ontwikkeling. Het terrein is gelegen aan de Nieuwe Rijksweg 66/68 te Lexmond. In totaal is het bedrijventerrein ongeveer 2½ hectare groot. Het terrein heeft een prima ontsluiting op de nabij­gelegen A2 en A27. Lees meer op de website van Bedrijventerrein De Bull (Deze link gaat naar een externe website).

Meerkerk

Op dit bedrijventerrein zijn circa 60 bedrijven gevestigd. Het terrein van ruim 24 hectare ligt ten zuid­westen van Meerkerk, direct naast de A27. Goed bereikbaar en met unieke zichtlocaties.

Meerkerk IVa

Dit is een bedrijventerrein van circa 9 hectare. Het ligt ten zuiden van het al bestaande bedrijventerrein Meerkerk langs de A27.

In 2023 start de gemeente met de uitgifte van grond. Hiervoor is netto 5,6 hectare beschikbaar. De bouw start naar verwachting in 2025.

Kijk voor meer informatie op onze pagina Werklandschap Meerkerk IVa

Vianen De Biezen en De Hagen

De bedrijventerreinen De Biezen en De Hagen liggen nabij knooppunt Everdingen, het centrale knooppunt van de A2 en de A27. Deze twee bedrijventerreinen worden gescheiden door de snelweg A2. Langs de beide terreinen ligt de snelweg A27. Hierdoor zijn deze terreinen gemakkelijk te bereiken en goed zichtbaar vanaf de snelweg. Het totale oppervlak is circa 154 hectare. Voor de bedrijventerreinen in Vianen is, in samenwerking met verschillende partijen, een visie opgesteld.

Stedenbouwkundige en cultuurhistorische notitie Placotiweg 5 (staalbouw) in Vianen

Vianen Gaasperwaard

Bedrijventerrein Gaasperwaard in Vianen ligt bij knooppunt Everdingen direct aan de A27 en de A2 en vlakbij de A12. De ligging is zeer centraal en de bereikbaarheid is uitstekend. Het ruim opgezette terrein heeft percelen bouwgrond van verschillende omvang, een hoogwaardige bebouwing en ligt midden tussen het groen.

Kijk voor meer informatie op de website van Gaasperwaard (Deze link gaat naar een externe website).

Meer informatie

Lees ook onze visie ‘Van bedrijventerreinen naar werklandschappen’ Bedrijventerreinenvisie Vijfheerenlanden