Bijstandsuitkering

Is uw inkomen te laag om zelf de kosten van uw levensonderhoud te betalen? U kunt dan in aanmerking komen voor een bijstandsuitkering. Met deze uitkering kunt u noodzakelijke kosten betalen zoals huur, eten en drinken. Ook wordt u geholpen met het vinden van een baan, zodat u daarmee weer zo snel mogelijk een eigen inkomen hebt.

Bijstand voor jongeren

Voordat je als jongere een bijstandsuitkering kunt aanvragen moet je eerst 4 weken naar werk zoeken. Ook moet je bekijken of je een opleiding kunt doen. Heb je binnen 4 weken geen werk gevonden en kun je ook geen opleiding doen? Dan kun je daarna een bijstandsuitkering aanvragen via het Jongerenloket van Avres (Deze link gaat naar een externe website).

Bijzondere bijstand en minimaregelingen

Staat u onverwacht voor bijzondere kosten die u niet kunt betalen? Is het onmogelijk de kosten ergens anders vergoed te krijgen? Dan kunt u misschien bijzondere bijstand krijgen of gebruik maken van een van de minimaregelingen via de Extra vergoedingen van Avres (Deze link gaat naar een externe website) (op het gebied van sport, cultuur en onderwijs/ chronische ziekte of beperking/ collectieve zorgverzekering/ inkomenstoeslag of extra uitgaven). Ook als u zelfstandig ondernemer (zzp’er) bent zijn er wellicht regelingen waar u gebruik van kunt maken van Avres' Adviespunt Zelfstandigen (Deze link gaat naar een externe website).

Gemeentelijke uitkerende instantie

Avres is de instantie waar u terecht kunt voor de aanvraag van een bijstandsuitkering, bijzondere bijstand, maar vooral ook voor begeleiding naar passend werk en hulp bij schulden.

Avres